Schuttevaer.nl

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Kabellegmarkt blijkt zeer lucratief voor Boskalis

PAPENDRECHT

Het leggen van kabels voor de offshore windenergiesector beslaat een steeds groter deel van de orderportefeuille van baggeraar Boskalis. Nadat vorig jaar al een reeks kabellegcontracten kon worden gesloten, lijkt ook dit jaar geen einde te komen aan de opdrachtenstroom vanuit deze sector.

1 / 1
Kabellegmarkt bijkt zeer lucratief voor Boskalis

Kabellegmarkt bijkt zeer lucratief voor Boskalis

Zoals eerder gemeld, heeft Boskalis in november vorig jaar het grootste kabellegcontract ooit binnengehaald. Dit betreft de aanleg van 270 kilometer aan exportenergiekabels ten behoeve van de Ostwind 2 offshore netwerkverbinding. Hiermee worden straks de windparken Arcadis Ost 1 en Baltic Eagle verbonden met het Duitse hoogspanningsnet bij Lubmin. Een order met een waarde van 250 miljoen euro, waarvoor het legwerk in de periode 2019-2022 dient te worden uitgevoerd.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook