Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Weer megatransport met Boka Vanguard

GEOJE

Het grootste zwaartransportvaartuig ter wereld, de Boka Vanguard van Boskalis, is met een ruim 28.000 ton wegende topsidemodule uit Zuid-Korea vertrokken. Reisdoel is Stord in Noorwegen. De enorme topside is bestemd voor installatie in het Noorse Johan Sverdrup veld van operator Equinor.

1 / 1
Weer megatransport met Boka Vanguard

Weer megatransport met Boka Vanguard

De 139 meter lange, 69 meter brede en 72 meter hoge topsidemodule is in opdracht van Equinor, voorheen Statoil, gebouwd op de Geoje werf van Samsung Heavy Industries in Zuid-Korea. De bouw ervan is in juli 2016 van start gegaan en op 18 december 2018 afgerond.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook