Weer megatransport met Boka Vanguard

Het grootste zwaartransportvaartuig ter wereld, de Boka Vanguard van Boskalis, is met een ruim 28.000 ton wegende topsidemodule uit Zuid-Korea vertrokken. Reisdoel is Stord in Noorwegen. De enorme topside is bestemd voor installatie in het Noorse Johan Sverdrup veld van operator Equinor.

Weer megatransport met Boka Vanguard

De 139 meter lange, 69 meter brede en 72 meter hoge topsidemodule is in opdracht van Equinor, voorheen Statoil, gebouwd op de Geoje werf van Samsung Heavy Industries in Zuid-Korea. De bouw ervan is in juli 2016 van start gegaan en op 18 december 2018 afgerond.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer