Mammoet Salvage verdacht van omkoping in Irak

Mammoet Salvage, dochter van SHV, zou een Iraakse politicus maandenlang een vergoeding hebben betaald voor hulp bij een conflict tussen de Nederlandse bergers en het Iraakse ministerie van olie. Dat blijkt uit een verhaal in NRC Handelsblad, de krant die uitgebreid onderzoek deed naar het voorval.

Moederbedrijf SHV heeft de zaak ook in onderzoek en heeft het in een vertrouwelijk memo van januari 2017 over de ‘redelijke verdenking van een strafbaar feit, namelijk omkoping van een buitenlandse official’. Nog niet bekend is of het Nederlandse Openbaar Ministerie (OM) onderzoek doet naar de affaire.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer