Aan boord van een platform-supplier

Den Helder profileert zich als de offshore-basis van de zuidelijke Noordzee. Waar ooit de visserij dominant was, bepaalt de offshore het havenbeeld aan de Nieuwediep- en Visserijkade. Spin in het web is Peterson Energy Logistics, de organisator van de Southern North Sea (SNS) Pool; de ‘number one user’ van Port of Den Helder. Frits Loomeijer voer voor Schuttevaer een reis mee met een van de schepen van de pool, de Pool Express van Vroon Offshore Services.

Aan boord van een platform-supplier

‘Het waait 40 knopen en er komen bakken water over’
Kapitein Jeroen klikt zijn positie vast en de DP neemt het over
Pool Express is half tanker en half containerschip
Bezorgdienst op de Noordzee

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer