Bodemonderzoek voor windparken Hollandse kust

Fugro gaat met twee van haar schepen voor de kust van Noord-Holland geofysisch zeebodemonderzoek verrichten. Het werk is nodig voor toekomstige windparken Hollandse Kust Noord en Hollandse Kust West.

Bodemonderzoek voor windparken Hollandse kust

Het geofysisch zeebodemonderzoek begint deze maand en duurt tot januari 2019. Fugro maakt hiervoor gebruik van de surveyvaartuigen Fugro Pioneer en Fugro Frontier, die Den Helder als uitvalsbasis krijgen. In de twee voornoemde zeegebieden doet Fugro ook meteorologisch en oceanografisch onderzoek, waarvoor in april 2017 al twee meetboeien in het gebied Hollandse Kust Noord zijn neergelegd. De boeien zijn met een lijn aan elkaar verbonden en bewegen zich in een straal van 250 meter rond het ankerpunt.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Bodemonderzoek voor windparken Hollandse kust | Schuttevaer.nl

Bodemonderzoek voor windparken Hollandse kust

Fugro gaat met twee van haar schepen voor de kust van Noord-Holland geofysisch zeebodemonderzoek verrichten. Het werk is nodig voor toekomstige windparken Hollandse Kust Noord en Hollandse Kust West.

Bodemonderzoek voor windparken Hollandse kust

Het geofysisch zeebodemonderzoek begint deze maand en duurt tot januari 2019. Fugro maakt hiervoor gebruik van de surveyvaartuigen Fugro Pioneer en Fugro Frontier, die Den Helder als uitvalsbasis krijgen. In de twee voornoemde zeegebieden doet Fugro ook meteorologisch en oceanografisch onderzoek, waarvoor in april 2017 al twee meetboeien in het gebied Hollandse Kust Noord zijn neergelegd. De boeien zijn met een lijn aan elkaar verbonden en bewegen zich in een straal van 250 meter rond het ankerpunt.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer