Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Esvagt SOV voor windpark Borssele III-IV

ESBJERG

De Deense offshorerederij Esvagt gaat haar vloot uitbreiden met twee nieuw te bouwen zogeheten service operation vessels van het type Havyard 831L SOV. Eén van deze schepen zal voor de kust van Zeeland voor een periode van vijftien jaar worden ingezet bij de aanleg en onderhoud van offshorewindpark Borssele III-IV.

1 / 1
Esvagt SOV voor windpark Borssele III-IV

Esvagt SOV voor windpark Borssele III-IV

Esvagt laat de twee schepen bouwen na het afsluiten van een contract met windturbinebouwer MHI Vestas, waar al langere tijd mee wordt samengewerkt. Deze fabrikant gaat voor de windparken Borssele III-IV voor de Zeeuwse kust en Triton Knoll in Engelse wateren 9,5 MW turbines leveren. Deze parken krijgen respectievelijk een capaciteit van 730 en 860 MW en voor elk park zal Esvagt een nieuwe SOV leveren.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook