Van Oord met Bokalift 1 in zee

Voor het installeren van de eerste serie fundaties in het East Anglia One offshore windpark heeft Van Oord het nieuwe vlaggenschip van Boskalis, de Bokalift 1, ingehuurd. Dit schip beschikt over een 3000-tons kraan waarmee de elk 845 ton wegende jackets op 45 kilometer voor de kust van het Engelse graafschap Suffolk in zee kunnen worden geïnstalleerd.

Van Oord met Bokalift 1 in zee

In 2017 verwierf Van Oord het contract voor het transport en de installatie van in totaal 102 jackets en bijbehorende fundatiepalen. Deze 65 meter hoge driepoots stalen jackets moeten als fundaties gaan dienen voor hetzelfde aantal 7 MW windturbines dat door Siemens Gamesa in opdracht van Scottish Power Renewables wordt gebouwd. Deze energiemaatschappij wil in 2020 het East Anglia One offshore windturbinepark, met een capaciteit van 714 MW, in gebruik nemen.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer