Offshore-installatierecord met Pioneering Spirit (video)

Opnieuw is Allseas er voor wat betreft het uitvoeren van single-lift installatiewerk in geslaagd de grenzen verder te verleggen. Hiervoor heeft de offshoreaannemer met haar grootste offshoresupportvaartuig ter wereld, de Pioneering Spirit, de 22.000 ton wegende bovenbouw van het Johan Sverdrup boorplatform in één keer en in slechts drie uur tijd op de al eerder in zee geïnstalleerde jacket geplaatst.

Offshore-installatierecord met Pioneering Spirit (video)

Door Paul Schaap
Het is gelijk het eerste platforminstallatieproject dat met dit indrukwekkende vaartuig is uitgevoerd. Eerder zijn hiermee al wel met succes oude platformdelen uit zee verwijderd en op recorddiepte grote diameter pijpen gelegd.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer