Jumbo sterk in installatiewerk

Net op het moment dat Jumbo Offshore een bijzonder installatieproject in Bangladesh heeft afgerond, kan het alweer voor Shell aan de slag in de Golf van Mexico. Bij beide projecten gaat het om het de zeebodem installeren van speciale ankersystemen.

Jumbo sterk in installatiewerk

Het zogeheten Moheshkhali project , eind december begonnen en net afgerond, betrof het transport en de installatie in de Baai van Bengalen van een complex ankersysteem voor een grote drijvende LNG-fabriek, in vaktermen een floating storage and regasification unit (FSRU). Deze drijvende opslagtanker voor vloeibaar aardgas, die dit ook weer in gasvorm kan zetten, fungeert nu als gasimportterminal voor Bangladesh.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer