Fugro onderzoekt bodem Hollandse Kust Noord

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), onderdeel van het ministerie van Economische Zaken, laat Fugro de zeebodem onderzoeken waar over enige jaren het windturbinepark Hollandse Kust Noord moet worden gerealiseerd. Hiervoor wordt het geotechnische boorschip Fugro Synergy ingezet.

Fugro onderzoekt bodem Hollandse Kust Noord

De 104 meter lange en bijna 20 meter brede Fugro Synergy meerde begin april al in de haven van Den Helder af om te mobiliseren voor het zeebodemonderzoek, dat tot en met juni gaat duren. Het is één van de grootste schepen uit de vloot van Fugro en uitgerust met een complete boorinstallatie.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Fugro onderzoekt bodem Hollandse Kust Noord | Schuttevaer.nl

Fugro onderzoekt bodem Hollandse Kust Noord

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), onderdeel van het ministerie van Economische Zaken, laat Fugro de zeebodem onderzoeken waar over enige jaren het windturbinepark Hollandse Kust Noord moet worden gerealiseerd. Hiervoor wordt het geotechnische boorschip Fugro Synergy ingezet.

Fugro onderzoekt bodem Hollandse Kust Noord

De 104 meter lange en bijna 20 meter brede Fugro Synergy meerde begin april al in de haven van Den Helder af om te mobiliseren voor het zeebodemonderzoek, dat tot en met juni gaat duren. Het is één van de grootste schepen uit de vloot van Fugro en uitgerust met een complete boorinstallatie.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer