Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Nieuwe windcontracten voor Acta Marine

DEN HELDER

Opnieuw is Acta Marine uit Den Helder erin geslaagd een contract te sluiten voor haar vlaggenschip Acta Orion. Deze keer gaat het Walk-to-Work (W2W) vaartuig voor DEME-dochter Tideway diensten verlenen bij de aanleg van het Merkur windpark in het Duitse deel van de Noordzee. Daarnaast gaat de gloednieuwe Acta Auriga voor Ocean Breeze Energy aan de slag in het Duitse Bard Offshore 1 Wind Park.

1 / 1
Nieuwe windcontracten voor Acta Marine

Nieuwe windcontracten voor Acta Marine

De Acta Orion, een in 2015 gebouwd zogeheten service operations vessel, is speciaal ontworpen voor de inzet in de offshore windenergiesector. Vanaf de oplevering is het 108 meter lange en 16 meter brede vaartuig met succes in deze sector ingezet. Eerst bij de aanleg van het Gemini Offshore Wind Park boven Schiermonnikoog en vervolgens bij de aanleg van het Race Bank Offshore Wind Park voor de oostkust van Engeland.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook