Greenpeace voert actie op booreiland

Vier actievoerders van Greenpeace hebben zich onlangs ten noorden van Schiermonnikoog enige tijd vastgeketend aan het booreiland Prospector 1 van Paragon Offshore. Dit als protest tegen gasboringen aldaar.

Greenpeace voert actie op booreiland

De Prospector 1 vertrok 10 februari uit IJmuiden aan de trossen van de sleepboten Maersk Trader, Atlantis en En Avant 20. Reisdoel was het N5-blok even ten noorden van Schiermonnikoog. Een locatie waar de Prospector 1 in 2017 van begin mei tot eind augustus ook al aan het boren was geweest voor het samenwerkingsverband Hansa Hydrocarbons Limited, Oranje-Nassau Energie (ONE) en Energie Beheer Nederland (EBN). Toen werd een flinke gasvondst gedaan. Nu is het booreiland terug in het N5-blok om met een tweede boring de omvang van het gasveld vast te stellen en te bepalen of het om een winbare hoeveelheid gas gaat. Dit wordt overigens wel vermoed.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer