Schuttevaer.nl

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Zoektocht vlucht MH370 heropend

PERTH

Na Fugro gaat nu het Amerikaanse bedrijf Ocean Infinity in de Indische Oceaan op zoek naar de in maart 2014 verdwenen Boeing 777 van Malaysia Airlines. Het werk is op basis van no cure-no pay aangenomen en gaat drie maanden duren.

1 / 1
Zoektocht vlucht MH370 heropend

Zoektocht vlucht MH370 heropend

Eerder was al bijna drie jaar lang door Fugro uit Leidschendam gezocht naar het vliegtuigwrak. Hiervoor werden verschillende surveyvaartuigen ingezet die in totaal 120.000 vierkante kilometer oceaanbodem afzochten. Zonder resultaat. Door de overheden van Maleisië, Australië en China werd destijds bijna 160 miljoen dollar in de opsporingsoperatie gestopt. Bij de nieuwe zoektocht gaat het anders. Ocean Infinity uit Texas wordt pas betaald als er resultaat is geboekt. Bedragen zijn niet bekendgemaakt. Plan is om eerst een gebied te onderzoeken ten noorden van het al doorzochte gebied. Dit omvat 25.000 vierkante kilometer ten westen van Australië.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook