Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Weer Bluewater-FPSO zonder werk

HOOFDDORP

Oliemaatschappij Nexen Petroleum stopt met de olieproductie uit de Britse velden Ettrick en Blackbird. Hiermee komt er opnieuw een grote FPSO van Bluewater Energy Systems in Hoofddorp zonder werk te zitten. Nu treft het de Aoka Mizu, die sinds augustus 2009 voor Nexen actief is geweest.

1 / 1
Weer Bluewater-FPSO zonder werk

Weer Bluewater-FPSO zonder werk

De 248 meter lange en 42 meter brede tanker Aoka Mizu, eind jaren ‘90 gebouwd in het Japanse Ariake, is in de periode 2006-2008 bij de Sembawang-werf in Singapore tot FPSO omgebouwd. Het vaartuig kreeg hierbij een productiecapaciteit van 30.000 vaten olie per dag en een opslagcapaciteit van 600.000 vaten.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook