Booreiland strandt op eiland voor Schotse westkust

Het halfafzinkbare booreiland Transocean Winner is in een zware storm verdaagd op de Schotse kust bij het eiland Lewis. Dit gebeurde na het breken van de sleeptros met de Nederlandse zeesleepboot ALP Forward van ALP Maritime Services uit Rotterdam.

Booreiland strandt op eiland voor Schotse westkust

Tijdens het verhalen van het 33 jaar oude booreiland van boorcontractor Transocean belandde het sleeptransport onverwachts in slecht weer. Dit leidde er uiteindelijk toe dat de sleeptros brak en de Transocean Winner door de stroming en de wind werd meegevoerd en op de kust verdaagde. Opnieuw vastmaken bleek niet meer mogelijk.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Booreiland strandt op eiland voor Schotse westkust | Schuttevaer.nl

Booreiland strandt op eiland voor Schotse westkust

Het halfafzinkbare booreiland Transocean Winner is in een zware storm verdaagd op de Schotse kust bij het eiland Lewis. Dit gebeurde na het breken van de sleeptros met de Nederlandse zeesleepboot ALP Forward van ALP Maritime Services uit Rotterdam.

Booreiland strandt op eiland voor Schotse westkust

Tijdens het verhalen van het 33 jaar oude booreiland van boorcontractor Transocean belandde het sleeptransport onverwachts in slecht weer. Dit leidde er uiteindelijk toe dat de sleeptros brak en de Transocean Winner door de stroming en de wind werd meegevoerd en op de kust verdaagde. Opnieuw vastmaken bleek niet meer mogelijk.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer