Seajacks Scylla wacht storm af in IJmuiden

De Seajacks Scylla, het grootste windturbine-installatievaartuig ter wereld, bleef zondag in IJmuiden liggen. De kapitein besloot vanwege de storm het vertrek naar de Eemshaven tot dinsdagsmorgen vroeg uit te stellen. Vanuit de Groninger zeehaven gaat de Seajacks Scylla fundatiepalen plaatsen voor het Veja Mate windmolenproject ten noordwesten van Borkum.

Seajacks Scylla wacht storm af in IJmuiden

Niet Rotterdam, zoals eerder gepland, maar IJmuiden had 14 maart de eer om als eerste Nederlandse haven het grootste windturbine-installatievaartuig ter wereld, de Seajacks Scylla, te verwelkomen. In deze haven kreeg het vaartuig een speciaal stalen frame aan boord, bestemd voor het offshore installeren van zware fundatiepalen.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer