Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk

Fugro schrapt 500 zeebanen

LEIDSCHENDAM

Bodemonderzoeker Fugro gaat de offshore-vloot inkrimpen en nog eens 500 banen extra schrappen. Het concern heeft last van de lage olieprijs, waardoor de oliemaatschappijen hun exploratie-activiteiten steeds verder beperken.

Fugro-topman Paul van Riel zei voor de microfoon van het Radio 1 Journaal dat een aantal oudere schepen van de vlootlijst wordt gehaald en hoogstwaarschijnlijk gesloopt. Het zou gaan om afschrijvingen ter waarde van zo’n 250 miljoen euro. Het banenverlies treft dan ook vooral vlootpersoneel. Eerder kondigde Fugro al het verlies van 1000 banen aan.
Van Riel verklaarde dat het bedrijf gezond is, maar wel moet inspelen op de algemene verwachting dat de olieprijs nog geruime tijd op het huidige zeer lage niveau blijft. (PN)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook