Conquest MB1 krijgt Amsterdam als thuishaven

Conquest Offshore uit Sliedrecht heeft de haven van Amsterdam gekozen als thuisbasis voor onder meer de bak MB 1 (136 x 36 meter) met kraan (1400 ton). De MB 1 is onder meer bekend van het bergen van het cruiseschip Costa Concordia.

Conquest MB1 krijgt Amsterdam als thuisbasis

De MB 1 komt te liggen op de 30 hectare grote USA terminal van Ter Haak in de Cacaohaven. Daar wordt een kade van 300 meter vrijgemaakt voor land en drijvende kranen in de klasse 300 ton en zwaarder. Ook wordt er, in eerste instantie, 40.000 m2 vrijgemaakt voor mobilisatie en demobilisatie van offshore gerelateerde en heavy lift projecten.

Op de kaart
Conquest Offshore
exploiteert kraanschepen voor de bouw- en installatiewerkzaamheden voor havens, de olie & gas en offshore wind industrie, ontmanteling van olieplatformen, bergingen en wrakverwijdering. Het bedrijf koos Amsterdam als thuishaven vanwege de internationaal strategische positie en aansluiting op de visie van IJmuiden en Amsterdam voor de bediening van de offshore industrie. Het Havenbedrijf Amsterdam wil de havens in Amsterdam en IJmuiden op de kaart zetten voor de offshore industrie. (EvH)