Hawk vervoert Maersk-giganten

Voor de derde keer in successie heeft de Noorse zwareladingrederij Offshore Heavy Transport (OHT) voor Maersk Drilling dit voorjaar een booreiland, dat tot de grootste in haar soort ter wereld behoort, van Singapore naar Stavanger overgebracht. De booreilanden zijn naar Nederlands ontwerp gebouwd.

Hawk vervoert Maersk-giganten

De Noorse rederij wist het transportcontract voor de drie zelfheffende booreilanden van het type GustoMSC CJ70-X150.MD al in 2013 in de wacht te slepen. Hiermee is een bedrag van 30 miljoen dollar gemoeid. Als eerste mocht de heavylifter Hawk in maart 2014 de Maersk Intrepid van Singapore naar Noorwegen overbrengen. Later dat jaar gebeurde hetzelfde met de Maersk Interceptor en nu ook nummer drie, de Maersk Integrator.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer