Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Pieter Schelte donderdag op afbouwlocatie

ROTTERDAM

De Pieter Schelte, het grootste vaartuig ter wereld, arriveert donderdagmiddag 8 januari op Maasvlakte 2, waar het zal worden afgebouwd. De FutureLand Ferry vaart deze offshore gigant tegemoet bij haar aankomst in de haven van Rotterdam. Wie aanmonstert aan boord van de rondvaartboot van informatiecentrum FutureLand krijgt een spectaculair uitzicht.

1 / 1
Pieter Schelte donderdag op afbouwlocatie

Pieter Schelte donderdag op afbouwlocatie

Met een lengte van 382 meter en een breedte van 124 meter is de Pieter Schelte in staat in één keer een heel boorplatform op te tillen. Dat is dan ook precies waar deze krachtpatser voor is gebouwd. De dubbele boeg kan dergelijke platforms in het geheel omvatten. Maar ook voor het takelen van een platformonderstel draait dit vaartuig haar hand niet om. Ook is het schip toegerust voor het leggen van pijpleidingen. Het werk kan onder bijzondere omstandigheden worden uitgevoerd. Zo is een laag ijs tot een dikte van 40 centimeter geen enkel probleem.

Afbouw

Als afbouwlocatie is de Prinses Alexiahaven op Maasvlakte 2 gekozen. In deze haven is de komende jaren ruimte voor offshore activiteiten. Speciaal voor dit schip is hier een extra diepe put gebaggerd. In de Rotterdamse haven zullen de 65 meter lange balken van het hefsysteem worden geïnstalleerd. Deze hijsbalken worden in Italië gebouwd en komen per schip naar Nederland.

De FutureLand Ferry gooit om 13:30 uur de trossen los. Vervolgens zet de rondvaartboot koers richting het begin van het Yangtzekanaal. Omstreeks 14:15 uur komt dan naar verwachting de Pieter Schelte de Maasvlakte opgedraaid. Na deze nautische ontmoeting begeleiden de boot de Pieter Schelte op weg naar de Prinses Alexiahaven op Maasvlakte 2. Rond 16:00 uur meert de FutureLand Ferry weer af aan de ligplaats bij FutureLand, het informatiecentrum over de aanleg en inrichting van Maasvlakte 2.

Onderweg vertelt een ervaren FutureLand-voorlichter breeduit over Maasvlakte 2 en de Pieter Schelte. De kosten voor deze bijzondere rondvaart bedragen 12,50 euro p.p. en 8,75 euro voor kinderen van 3 tot 6 jaar. Kinderen tot en met 2 jaar mogen gratis mee. Boek deze exclusieve rondvaart op de internetsite. Kies in het reserveringsformulier de ‘FutureLand Ferry (boot)’ en selecteer donderdag 8 januari en rond eenvoudig je reservering af.

Transfer vanuit Rotterdam centrum

Wie donderdag niet in gelegenheid is per auto naar informatiecentrum FutureLand te komen, kan een transfer reserveren vanuit Rotterdam centrum. De transfer wordt exclusief voor deze unieke rondvaart verzorgd door Spido en kost 12,00 euro per persoon, excl. ticket voor de rondvaart.
Let op: De transfer en de rondvaart moeten los van elkaar gereserveerd worden! Transfertickets reserveer je telefonisch bij Spido. De rondvaarttickets reserveer je online via futureland.nl.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook