Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

NAM start groot seismisch onderzoek

DEN HELDER

Met de inzet van twee seismische onderzoeksvaartuigen en een vloot van negen ondersteuningsschepen is de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) op de Noordzee aan een groot zeebodemonderzoek begonnen dat tot eind augustus van dit jaar zal duren. De mobilisatie van de complete vloot heeft in Den Helder plaatsgevonden.

1 / 1
NAM start groot seismisch onderzoek

NAM start groot seismisch onderzoek

De seismische onderzoekscampagne is inmiddels van start gegaan en is volgens NAM nodig om beter inzicht te krijgen in de omvang van de olie- en gasreservoirs in diverse K- en L-blokken. De maatschappij is in deze blokken, gelegen ten noordwesten van Den Helder, al vele jaren actief met de winning van gas. Omdat de gasproductie uit deze velden terugloopt, wordt door middel van driedimensionaal zeebodemonderzoek gekeken of er rond de operationele velden nog nieuwe reservoirs aanwezig zijn.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook