Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk

Boskalis neemt zeesleeprederij Fairmount over

PAPENDRECHT

Koninklijke Boskalis Westminster NV (Boskalis) heeft overeenstemming bereikt met Louis Dreyfus Armateurs over de overname van Fairmount Marine BV en Fairmount Ocean Towage Company BV (Fairmount) in Rotterdam. De totale transactiewaarde bedraagt circa 6 maal de winst voor rente, belasting, afschrijvingen en amortisatie (EBITDA) van Fairmount. Cijfers zijn niet bekendgemaakt.

1 / 1
Boskalis neemt zeesleeprederij Fairmount over

Boskalis neemt zeesleeprederij Fairmount over

Fairmount is een toonaangevende wereldwijde aanbieder van zeesleepdiensten over lange afstanden. De zeesleeprederij werd in 1980 opgericht en kwam in 2007 in handen van de Franse rederij Louis Dreyfus Armateurs. Het bedrijf beschikt hiervoor over een vloot van vijf Anchor Handling Tugs (AHTs) met een trekkracht van 205 tonbollard pull.

Versterking

De toevoeging van deze zeegaande AHTs betekent voor Boskalis een verdere versterking van de marktpositie op het gebied van zowel offshore energy-dienstverlening als berging. Het gebruik van zeegaande sleepboten voor zogenoemd ‘nat’ slepen over lange afstanden vormt een aanvulling op de bestaande diensten op het gebied van zwaar droog transport die Boskalis reeds aanbiedt, ondermeer via de dochterondernemingen Smit en Dockwise.

Met Fairmount kan Boskalis haar klanten het volledige spectrum van oplossingen op het gebied van zwaar transport over zee aanbieden, toegesneden op de betreffende vracht of op specifieke vereisten. De AHTs kunnen ook worden ingezet op offshore-projecten. Ze vormen daarmee een uitbreiding op het huidige aanbod van Boskalis op het gebied van transport- en installatiediensten, en kunnen daarnaast voor bergingsprojecten worden ingezet. (DvdM)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook