Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Topdek Cygnus Alpha bijna voltooid

HARTLEPOOL [update]

Het 1640 ton wegende Cygnus Alpha Wellhead topdek, het eerste van vier platforms voor het Cygnus veld in de Noordzee, heeft vrijdag 20 december de fabricagehal van Heerema Hartlepool’s Victoria Dock verlaten. ‘De fabricage ligt op schema en we zijn op weg om in 2015 het eerste gas naar boven te halen’, zei directeur Jean-Claude Perdigues van opdrachtgever GDF SUEZ E&P UK bij die gelegenheid.

1 / 1
Topdek Cygnus Alpha bijna voltooid

Topdek Cygnus Alpha bijna voltooid

Verdere werkzaamheden, zoals installatie van de kraan, mechanische voltooiing en werkzaamheden voor de inbedrijfstelling, zullen worden uitgevoerd op het terrein van de werf. Het Alpha Wellhead topdek meet 23 x 23 x 10 meter en zal naar verwachting voltooid zijn in de lente van 2014.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook