Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Nieuwe ASD-slepers

ROTTERDAM

De Rotterdamse sleepvaartonderneming Kotug heeft haar vloot uitgebreid met twee zeer sterke ASD-slepers die SD Salvor en SD Sparta zijn gedoopt. Beide zijn van het type Rampart 3200 en ontworpen door het Canadese bureau van Robert Allan.

1 / 1
Nieuwe ASD-slepers

Nieuwe ASD-slepers

De jongste aanwinsten zijn zogeheten azimuth stern drive (ASD) slepers met een trekkracht van ruim 66 ton. Daarnaast is nog een derde ASD-sleper in aantocht. Dit is een Damen ASD Tug 3212 met een trekkracht van 80 ton die SD Dolphin wordt gedoopt.

Bij Damen staan verder nog twee ART 80-32 rotortugs op stapel, evenals bij de Cheoy Lee-werf in Hongkong. Dit kwartet heeft een trekkracht van 80 ton en komt volgend jaar de vloot versterken.

In het jaar waarin Kotug het 25-jarig bestaan viert, breidt de rederij haar activiteiten verder uit. Sinds januari worden in het West-Afrikaanse Kameroen sleepdiensten verricht en in juli gaat de rederij hiermee ook op de Thames in Engeland aan de slag. Verder krijgen binnenkort de vier sterke rotortugs in het West-Australische Port Hedland gezelschap van de rotortugs RT Sensation en RT Inspiration. Kotug verricht hier vanaf juli 2012, samen met Teekay Shipping, sleepdiensten en twee maanden later is de rederij hiermee ook in Wilhelmshaven in Duitsland begonnen. Momenteel is Kotug wereldwijd met 40 slepers actief. (PAS)

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook