Noordhoek Constructor te water in Japan

De Niigata-werf in Japan heeft het nieuwe duikondersteuningsvaartuig Noordhoek Constructor te water gelaten.

Het bijna 77 meter lange en achttien meter brede vaartuig is gebouwd naar een ontwerp van Scheepswerf De Hoop in Lobith. De eigenaren zijn CV Scheepsfonds Hanzevast Diving Support Vessel en de charteraar Noordhoek Shipping uit Zierikzee, die het vaartuig in beheer heeft gegeven aan Noordhoek Offshore. De oplevering staat gepland voor het vierde kwartaal van dit jaar. Het vaartuig kan zowel voor duik- als constructiewerk worden ingezet. Scheepswerf De Hoop bouwt zelf ook een soortgelijk vaartuig voor Noordhoek. Dit vaartuig, dat Noordhoek Pathfinder wordt gedoopt, wordt in het eerste kwartaal van 2010 opgeleverd. (PAS)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer