Dan werkt het zo

Als het werkt: Water in cilinder

Er zijn verschillende manieren waarop water in de (diesel)motor kan komen. Allemaal zijn ze slecht tot zeer slecht voor de motor en het is dan belangrijk iemand te vinden met verstand van zaken, want reparaties zijn vaak gecompliceerd en de gevolgen kunnen desastreus zijn. Doorvaren met water in een cilinder is ten sterkste af te raden.

Als zuigers gaan proberen in de cilinder water samen te persen, blijft er niet veel van de zuiger over. Evenzogoed ontstaat een vergelijkbare schade aan de cilinder of zelfs het hele motorblok. Beeld Jeroen Bons

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Als het werkt: Water in cilinder | Schuttevaer.nl
Dan werkt het zo

Als het werkt: Water in cilinder

Er zijn verschillende manieren waarop water in de (diesel)motor kan komen. Allemaal zijn ze slecht tot zeer slecht voor de motor en het is dan belangrijk iemand te vinden met verstand van zaken, want reparaties zijn vaak gecompliceerd en de gevolgen kunnen desastreus zijn. Doorvaren met water in een cilinder is ten sterkste af te raden.

Als zuigers gaan proberen in de cilinder water samen te persen, blijft er niet veel van de zuiger over. Evenzogoed ontstaat een vergelijkbare schade aan de cilinder of zelfs het hele motorblok. Beeld Jeroen Bons

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer