Schuttevaer.nl

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Boskalis-topman Berdowski: ‘Het harde geld wordt buiten verdiend’

PAPENDRECHT

Het verhelpen van de Suezblokkade zette Boskalis afgelopen maart internationaal weer eens prominent op de kaart. Topman Peter Berdowski (64) kijkt er met trots op terug. ‘Wereldwijd kregen we daarna tienmaal zoveel open sollicitaties binnen als normaal.’ Maar ook zonder deze opsteker lacht de toekomst de Papendrechtse baggeraar toe. Met zijn boegbeeld duiken we de diepte in.

1 / 1
Boskalis-topman Peter Berdowski (1957). (Foto Boskalis)

Boskalis-topman Peter Berdowski (1957). (Foto Boskalis)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(Dick den Braber)

Reacties (5)
 • P. Verkaik

  Meneer A.W.Bijlsma bij brandweer ,politie en justitie zijn alle officieren beeedigd en leerlingen op de zeevaartschool worden niet beeedigd en een schoolhoofd,chefwerkplaats hoofdplansoenendienst geven ook leiding aan een groep werknemers en worden ook geen officier genoemd

 • A.W. Bijlsma

  Een officier (Lat. officium, ambt) is een functionaris die de leiding en/of het toezicht heeft op ondergeschikten. De functie komt niet alleen bij de strijdkrachten voor, maar ook in de scheepvaart, luchtvaart en bij de politie, brandweer, civiele bescherming en justitie.

 • P. Verkaik

  Officieren zijn mensen die eed hebben afgelegd aan de aan de koning,koningin en dat hebben deze zeelui niet meneer Bijlsma

 • A.W. Bijlsma

  Helaas P.Verkaik, de stuurlui en machinisten aan boord van zeegaande schepen zijn wel degelijk officieren.

 • P. Verkaik

  Jammer dat Berdowski de mensen op de brug van zijn schepen officieren noemt maar officieren zitten in het leger want die hebben de eed aan de koning af gelegd vroeger was er op een schip wel een radio officier want die had de eed aan de telegraaf wet af gelegd om niet te vertellen wat die op de zender hoorden ,dus kapitein ,stuurlui en machinisten zijn dus gewoon bemanning

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook