Schuttevaer.nl

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Zware Kees: Vastgevroren

Bijna brand ik mijn lippen aan een vers gezet kopje thee; ik heb haast. Om half acht komt de taxi. Wachten op een taxi, hoe vaak heb ik dat al niet gedaan? Mijn koffers en rugzak stand-by in de hal. Mijn vrouw, slaapdronken rillend in haar pyjamaatje, een laatste kus geven. Rechtstreeks naar Schiphol, ticket afhalen, bagage afgeven, inchecken…

1 / 1
Vastgevroren in de St. Lawrence Seaway, december 1986.

Vastgevroren in de St. Lawrence Seaway, december 1986.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (1)
  • Ed Landsmeer

    Leuk interviouw met Kees Wiersum en zijn antwoord “gewoon ingevroren” nu heb ik soortgelijk verhalen meegemaakt (wel niet zo spectakulair) in de Oostzee in de 60tiger jaren dat je ook vast kwam te zitten met een stel schepen en opgehaald werd door een ijsbreker (bv de Sampo) somigen hadden wel 40 duizend pk, en id als je te laat was uit de zone waar de ijbrekers je niet meer kwamen halen, je het resico liep met het kruiend ijs over een rotseiland heen gezet te worden, daar knapte zo’n schip niet van op. Helemaal niet als zo’n schip een anker had uitstaan die een telefoonkabel van de zeebodem meetrok.

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook