Schuttevaer.nl

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Zware Kees ziet wrakken op volle zee

ROTTERDAM

Albinoni

Op 8 februari 1994, net na vertrek uit Rio Haina in de Dominicaanse Republiek, ontving de tweede stuurman een mayday-bericht per VHF. Doordat geen positie werd doorgegeven riep hij mij niet. Pas toen ik na mijn middagslaapje boven kwam vertelde hij het me. Terwijl ik nog aan het mopperen was dat hij mij altijd moest roepen bij een noodsignaal, kwam over de telex bericht van een tanker waarop een zware explosie had plaatsgevonden.

1 / 1
De Albinoni.

De Albinoni.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(Kees Wiersum)

Reacties (3)
 • J.Teunisse

  Op Youtube is genoeg dramatiek te bekijken. https://www.youtube.com/watch?v=PTPeUXpOMh0
  Of kijk op https://www.fleetmon.com/maritime-news/
  of deze https://www.vesselfinder.com/nl/news?category=2
  Er gebeurt te veel dat zo mis gaat. Bekende spot West Coast Namibia Skeleton Coast , of hier :https://www.wrecksite.eu/wreck.aspx?16271

 • Henri.Derksen

  Jammer dat de ooit gezonken en gebroken spits op de linker oever van de ZeeSchelde bovenstrooms van Antwerpen, die bij vloed volledig onder water ligt, maar bij eb volledig droog staat, niet in dat rijtje wrakken voorkomt. Van het wrak zijn alleen de kop, vlak en achterschip nog zichtbaar en helemaal groen geworden. De beiden zijden en de gangboorden zijn reeds verdwenen. Heel apart gezicht als je er bij laag water langsvaart.

 • j.hagens

  Heeft u voor de St. Nicholas al eens gekeken op http://www.kustvaartforum.nl
  je kunt er ook vragen stellen.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook