Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Bezos, Jones en Arnault: Deze miljardairs kopen Nederlandse superjachten

Rotterdam

Regelmatig verschijnen berichten in Schuttevaer over de oplevering van nieuwe superjachten. Buiten een paar foto’s en afmetingen zijn vaak weinig details bekend. Zelfs de naam is niet meer dan ‘Project’ gevolgd door een getal of een term. Die superjachten worden niet zomaar gebouwd. Wie zijn die mensen die de Nederlandse jachtbouwers bezighouden? Dataplatform Pointer van KRO-NCRV vroeg zich dat eind 2020 ook af en maakte een database van alle superjachten gebouwd voor miljardairs tussen 2000 en 2020. Schuttevaer zet de opvallendste op een rijtje en voegt er ook eentje aan toe.

Meer lezen over superjachten? Download hier de special Jachtbouw van Schuttevaer

1 / 1
De Bravo Eugenia. (Foto Oceanco)

De Bravo Eugenia. (Foto Oceanco)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(Jelmer Bastiaans)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook