Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Column BLN-Schuttevaer: Havenmeesters aller landen, verenigt u!

ZWIJNDRECHT

Beste (haven)beheerders, deze column is speciaal voor u geschreven. En dan met name voor de meest vooruitstrevenden onder u. Degenen die de digitale transformatie zien als kans om processen in en om hun haven te vereenvoudigen en daar applicaties voor laten ontwikkelen. Hen wil ik graag meenemen in een stukje geschiedenis van de binnenvaart.

1 / 1
Marleen Buitendijk.

Marleen Buitendijk.

Samenwerking

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (1)
  • Haran

    Wie halverwege de 19e eeuw door Europa voer had het niet makkelijk. In elke (deel)staat, haven of vaarweg golden andere regels. Een warboel. En om de paar kilometer werd door plaatselijke autoriteiten willekeurig tol geheven, waardoor aan het einde van de reis niet veel vrachtpenningen overbleven.
    Dat is een onwaarheid die historisch onjuist. vroeger was het vervoer zeer duur. maar de vervoerder hield er genoeg aan over ondanks dat het lang duurde.

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook