Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Zeevrachtenmarkt: Wereldwijd toenemende handel in schepen

ROTTERDAM

De handel in en nieuwbouw van schepen zit wereldwijd in de lift. De containerrederijen nemen hierin de leiding, maar ook in de droge-ladingvaart groeit de handel en daarmee ook de verkoopprijzen. De tankvaart blijft daarbij achter. Er zijn nog steeds teveel schepen voor te weinig lading.

1 / 1
Voor de bulker Josco Suzhou werd meer betaald dan ze volgens VesselsValue waard is.

Voor de bulker Josco Suzhou werd meer betaald dan ze volgens VesselsValue waard is.

Sea Consortium (Seacon) investeerde meer dan 100 miljoen dollar in de aankoop van feeder-schepen. Voor de Feeder 1 (1762 teu, 2021) werd de prijs niet bekendgemaakt. In augustus kocht Seacon de Gerrit Braren (1674 teu, 2006) van een Duitse rederij. Twee containerschepen werden gekocht van Reederei Nord voor samen $ 38,5 miljoen.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(Aad van Krimpen)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook