Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Zeevrachtenmarkt: Tankers worden niet meer besteld

Rotterdam

Droge ladingschepen verdienen inmiddels tweemaal de inkomsten vergeleken met het begin van dit jaar, de prijs van een vijf jaar oude ultramax ligt inmiddels boven $30 miljoen. Voor de tankers was de vraag niet erg groot, in april en augustus werden zelfs geen tankers besteld.

1 / 2
Bulkcarrier Josco Suzhou voor $13,5 miljoen. (Foto Shipspotting)

Bulkcarrier Josco Suzhou voor $13,5 miljoen. (Foto Shipspotting)

De Chinese rederij Jiangsu Ocean profiteerde van de hogere waarde van de droge bulkers en verkocht de 49.400 dwt bulkcarrier Josco Suzhou voor $13,5 miljoen. De supramax Hua Rong (56.400 dwt, 2012) werd verkocht voor $19,2 miljoen, terwijl de waarde slechts $14,6 miljoen zou moeten zijn. De Turkse rederij Ciner Shipping zou vier ultramaxen hebben besteld, oplevering eerste helft 2024.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(Familie van Krimpen)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook