Zware Kees: Etsen in Dampier

Dampier, een klein plaatsje in het noordwesten van Australië, ligt vanuit zee gezien, achter de Dampier Archipelago verscholen. Van bovenaf lijkt het wel een stukje van Mars. Eén uitgestrekte, roestbruine vlakte, doorsneden door vaak drooggevallen kreken. Ook de temperatuur heeft wel iets weg van Mars, althans, zo voelt het voor een Noorderling die hier met zijn schip naar toe is gestuurd. Zelfs in juni! 

Voorbeeld van een tekening op een rots.
Voorbeeld van een tekening op een rots.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Zware Kees: Etsen in Dampier | Schuttevaer.nl

Zware Kees: Etsen in Dampier

Dampier, een klein plaatsje in het noordwesten van Australië, ligt vanuit zee gezien, achter de Dampier Archipelago verscholen. Van bovenaf lijkt het wel een stukje van Mars. Eén uitgestrekte, roestbruine vlakte, doorsneden door vaak drooggevallen kreken. Ook de temperatuur heeft wel iets weg van Mars, althans, zo voelt het voor een Noorderling die hier met zijn schip naar toe is gestuurd. Zelfs in juni! 

Voorbeeld van een tekening op een rots.
Voorbeeld van een tekening op een rots.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer