Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Motoren ABC geschikt voor hernieuwbare brandstoffen

GENT

Voor een CO2-neutrale toekomst focust ABC zich op de ontwikkeling van verbrandingsmotoren die geschikt zijn voor hernieuwbare brandstoffen zoals waterstof, methanol of Puur Plantaardige Olie (PPO). De Belgische motorenfabrikant ontwikkelde al een serie dual fuel- en single fuel-waterstofmotoren op basis van de DZC-motoren.

1 / 2
Machinekamer van de in 2018 op de Spaanse werf Astilleros Armon gebouwde Voith Tractor-sleper Igilgili II (32,50 x 11,50 meter). Twee ABC V12 DZC-motoren met een vermogen van 5304 kW bij 1000 toeren drijven twee Voith Schneider propellers aan. De Igilgili II is gebouwd voor de Algerijnse Entreprise Portuaire de Djen Djen voor inzet in de haven van Djen Djen. (Foto Astilleros Armon/ABC)

Machinekamer van de in 2018 op de Spaanse werf Astilleros Armon gebouwde Voith Tractor-sleper Igilgili II (32,50 x 11,50 meter). Twee ABC V12 DZC-motoren met een vermogen van 5304 kW bij 1000 toeren drijven twee Voith Schneider propellers aan. De Igilgili II is gebouwd voor de Algerijnse Entreprise Portuaire de Djen Djen voor inzet in de haven van Djen Djen. (Foto Astilleros Armon/ABC)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (1)
 • daisy

  Kan iemand mij de term “hernieuwbare” brandstof uitleggen. Ik heb autistisch trekje namelijk. Begrijp ik het goed, je blaast die brandstof de pijp uit, vangt hem op en hergebruikt hem weer?????????
  Of moet ik het weer, net als al die andere nutteloze, misleidende en kompleet verzonnen klimaat nonsens uitdrukkingen plaatsen.
  Ik gok op het laatste.

  G.M. Noldes

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook