Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

‘De mooiste coaster ooit gebouwd’

DELFZIJL

Het begon met een schetsje. ‘Als ik genoeg geld heb, wil ik me nog eens zo’n schip laten bouwen’, zei reder Coenraad Bos tegen Wagenborg-directeur Lourens Vuursteen. Dat zal in 1951 zijn geweest. Kennelijk had Rederij Wagenborg het benodigde geld wèl, want al spoedig tekende Vuursteens zoon Wim een algemeen plan van een shelterdekschip.

1 / 1
Op het hoofdkantoor van Wagenborg in Delfzijl hangt dit schilderij van de Kroonborg in haar thuishaven, geschilderd door Nico Peeters. (Foto Henk Zuur)

Op het hoofdkantoor van Wagenborg in Delfzijl hangt dit schilderij van de Kroonborg in haar thuishaven, geschilderd door Nico Peeters. (Foto Henk Zuur)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook