Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Als het werkt: De bun

ROTTERDAM

Het komt niet vaak voor dat Fransen menen dat het eten in het buitenland smakelijker is dan in het eigen land, maar ten tijde van Napoleon III, toen het hele land een onstuimige welvaartsgroei doormaakte, zochten de Fransen naar middelen om de vis langer vers te houden. Er werd daarvoor door de minister van Marine en Koloniën over de grens gekeken en al snel wisten onderzoekers te vertellen dat men in Nederland de verste vis kon krijgen.

1 / 2
De in de 11e eeuw door Nederlanders in Noord-Duitsland ingevoerde ewer, heeft in de visserman-uitvoering vaak een bun.

De in de 11e eeuw door Nederlanders in Noord-Duitsland ingevoerde ewer, heeft in de visserman-uitvoering vaak een bun.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook