Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Column BLN-Schuttevaer: Een bruggetje bouwen

ROTTERDAM

Bruggen zijn voor de binnenvaart een noodzakelijk kwaad, hoe minder hoe beter. En zolang je er onderdoor kunt, geen probleem. Maar verkeer moet natuurlijk wel van de ene naar de andere kant kunnen komen, dat is nu eenmaal zo. Moet dat altijd via een brug? Nou nee!

1 / 1

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (1)
  • ambitie

    Mevr van Toorenburg-Van IJzellooy als Hoofd Nautisch Technisch & Infra kunt u zich eigen zich eigen wel gaan schamen in een ver hoekje van de binnenvaart.
    Reden deze door u geschreven column, snap het wel waar u over praat ligt ruim boven de rivieren en 020 over het algemeel is uw organisatie niet zo te porren om iets te ondernemen hier want dat is te ver van het vergader tafels van de belanghebbende zittende mensen. Zoals u stelt zijn de bruggen Zuidhorn, Aduard, Dorkwerd oude draaibruggen met een middenpijler, die bruggen hebben hier nooit gelegen deze oude bruggen waren voorheen ook al uitgevoerd als tafel brug wel lager en een smallere doorvaart maar nog nooit als draai brug. Gerrit Krolbrug vervangen voor een brug van 9,10 hoog is een regelrechte utopie dat kunt u zelfs zien als u google maps opent, vooruitkijken denk ik dat er dan iets van 100 gezinnen hun huis kwijt raken met deze waanideeën verzonnen achter een bureau. Nu mijn idee nabij Busbaanbrug zijn heel wat ideeën te ontwikkelen wat voor de binnenvaart en bewoners en flinke oplossing zou wezen, maar ja wij als gebruikers worden nimmer en nooit gehoord wat onze ideeën zijn maar u als organisatie weet alles en dat is aan uw column wel te zien. In uw schrijven benoemt u de Paddepoel even tussen neus en lippen heeft u wel oog voor de gebruikers die eroverheen gaan het is niet zo dat wij alle rechten bezitten om te bepalen en de wensen kenbaar te maken wat we willen het is een pure aderlating dat daar nog steeds niets ontwikkeld is en rws doet of zijn neus bloeit. Spoor bruggen van Harixmakanaal jezeker er zijn er 2 kunt u ook vinden bij vrienden van google, maar snap het wel na de 1e houdt het op voor u want daar komen niet heel veel schepen in uw ogen gelukkig weten wij beter. Maar wie heeft ooit verzonnen om juist daar een terminal te maken, precies tussen 2 spoorbruggen terwijl aan de bakkerij zoveel ruimte is en aanrijtijd naar de melkfabriek is hetzelfde en niet door de stad van Leeuwarden ondertussen heeft provincie Fryslân alle aanvaar remmingen al vervangen. Naar mijn weten denk ik dat u beter even na kan vragen welke spoorbrug ze willen gaan vervangen, ik denk dat u de verkeerde voor heeft zo ik heb begrepen. Maar stap eens in de auto u bent meer dan welkom ook bij dit oud lid die geen lid meer is ivm de desinteresse zoals te lezen in de deze column. Groet Jan Snoei 0653146903

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook