Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Belgische visserij lijdt onder pandemie

BRUSSEL

Onder invloed van de coronapandemie heeft ook de Belgische visserij vorig jaar minder vis aangevoerd tegen lagere prijzen. De visafslagen zagen de omzetten dalen. Vanwege de weegplicht na aanlanding in Denemarken, kozen veel Belgische kottereigenaren ervoor hun vangst in dat land te verkopen in plaats van op de eigen visafslag.

1 / 1
Twee grote Belgische bokkers langs de aanvoerkade van de Zeebrugse Visveiling in Zeebrugge. (Foto Bram Pronk)

Twee grote Belgische bokkers langs de aanvoerkade van de Zeebrugse Visveiling in Zeebrugge. (Foto Bram Pronk)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook