Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Hybride en elektrische schepen ‘van de lopende band’ bij HSG

HARDINXVELD-GIESSENDAM

In de afgelopen tijd had het er alle schijn van dat Holland Shipyards Group (HSG) het ene na het andere hybride dan wel elektrisch aangedreven schip afleverde. Of weer een opdracht in de wacht sleepte. Voor eigen land, voor Duitsland en voor Noorwegen. Eerder deze maand werd in Kiel de volledig elektrisch aangedreven ferry Düsternbrook voor 140 passagiers en 60 fietsen opgeleverd nadat de proefvaarten succesvol waren afgerond en de bemanning volledig geïnstrueerd.

1 / 1
Vanaf mei/juni gaat de Holland Shipyards Group in Noorwegen het bouwpakket van de elektrisch aangedreven  Randsfjordferja Elrond in elkaar zetten en aflassen. De onderdelen worden op dit moment op de Werkendamse werf van HSG gebouwd. (Rendering HSG)

Vanaf mei/juni gaat de Holland Shipyards Group in Noorwegen het bouwpakket van de elektrisch aangedreven  Randsfjordferja Elrond in elkaar zetten en aflassen. De onderdelen worden op dit moment op de Werkendamse werf van HSG gebouwd. (Rendering HSG)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook