Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Zware Kees: Ongemakkelijk lachje

Met een vaartje van 15 knopen komen we de Chang Jiang afvaren.  Zo heet dit deel van de Yangtze Jiang, de immense rivier die, net zo goed als die andere grote Chinese rivier óók Yellow River genoemd had kunnen worden. Geel van de modder (neem ik maar aan) die constant wordt meegesleurd richting zee. Na meer dan drie weken aan dezelfde pier te hebben gelegen, zonder dat we een stap op de kade hebben mogen zetten – corona, weet je wel -, ergens aan de oever van deze enorme rivier, voelt het bevrijdend om weer onderweg te zijn. Maar ons vertrek had nogal wat voeten in de aarde, aangezien in China niets makkelijk gaat.

1 / 1
Zwijgend varen we langs het gekapseisde schip, waarvan vijf opvarenden om het leven kwamen.

Zwijgend varen we langs het gekapseisde schip, waarvan vijf opvarenden om het leven kwamen.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook