Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Triage tussen KNRM en bergers is wassen neus

IJMUIDEN

De eeuwige broodnijd tussen KNRM en commerciële bergers behoort sinds kort op papier tot het verleden. De Kustwacht bemoeit zich er nu mee. Wie op het water niet spoedeisende hulp nodig heeft, krijgt van de Kustwacht een lijst met bergers om vrij uit te kiezen. Maar daar staat ook de gratis KNRM op. Dat is volgens de bergers oneerlijk.

1 / 3
Een kieljacht is gestrand op de staat van het Enkhuizerzand. Nood of niet? De KNRM is erbij om de opvarenden te helpen. Foto: KNRM

Een kieljacht is gestrand op de staat van het Enkhuizerzand. Nood of niet? De KNRM is erbij om de opvarenden te helpen. Foto: KNRM

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (2)
  • mdb

    Waar het om gaat is dat bergers nodig zijn doch als die hun broodwinning door een derde onder het mom van gratis hulp wordt gedaan, de benodigde berging schepen niet langer in de juiste conditie gehouden worden en er dus in de toekomst geen bergers meer zullen zijn. Wellicht is dat wel een doel van de KNRM.

  • Marina

    Ik vraag me dan af waar het nu echt om gaat. Iemand helpen die hulp nodig heeft of iemand helpen om “leuk” geld te verdienen

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook