Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

‘Bij werfkeuze komt gevoel kijken’

ROTTERDAM

Een breed gedragen idee onder schippers is dat scheepswerven in het oosten van het land goedkoper én beter zijn. In hoeverre komt dit overeen met de ervaring van willekeurige schippers? We belden er een paar op.

1 / 1
De Wendy Dua op de helling bij Scheepswerf Gebr. Kooiman in Zwijndrecht. (Privéfoto John Verboom)

De Wendy Dua op de helling bij Scheepswerf Gebr. Kooiman in Zwijndrecht. (Privéfoto John Verboom)

Schipper Gert-Jan Nobel (54) uit Garderen kiest graag voor het noordoosten, als hij een werf zoekt. ‘Ik kom zelf van het platteland. De mentaliteit daar spreekt mij aan. Het zijn gewoon sympathieke mensen.’ Als voorbeeld noemt Nobel de nieuwbouw van zijn droge-ladingschip Adelvotis (3280 ton). Dat liet hij in 2008 bij Scheepswerf Wout Liezen in Meppel bouwen. Nobel: ‘Die afspraak bevestigden we met een handdruk. Daar hoef je in West-Nederland niet mee aan te komen, die werven willen gelijk alles op papier.’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(Dick den Braber)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook