Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Zeevrachtenmarkt: Veel Amerikaans graan naar China

ROTTERDAM

De export van granen uit de Verenigde Staten naar China is inmiddels de grootste importstroom van China en een welkome steun voor de droge-ladingschepen. Vooral voor de panamaxen. Behalve de VS exporteren ook landen als Oekraïne, Argentinië en Brazilië granen naar China. De Chinese invoer van ijzererts bedroeg in 2020 1,17 miljard ton, een nieuw record. Maar of dat dit jaar weer zal gebeuren is twijfelachtig, de prijs van ijzererts is flink gestegen.

1 / 1

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook