Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

‘Ondernemen nog leuker dan varen’

WAGENINGEN

Jochem en Adriana van Wijk doopten hun twee schepen Naomi en Rachel, vernoemd naar twee van hun drie dochters. Ook de naam van zoon Arie prijkte al eens op een schip van het echtpaar uit Zuilichem. Maar de Arie werd verkocht en een jaar geleden werd dochter Elena geboren, naar haar werd nog geen schip vernoemd.

1 / 1
Op de foto Adriana met op haar arm dochter Elana, naast haar schipper Jochem met dochter Naomi. Tussen hen in zoon Arie en vooraan dochter Rachel.

Op de foto Adriana met op haar arm dochter Elana, naast haar schipper Jochem met dochter Naomi. Tussen hen in zoon Arie en vooraan dochter Rachel.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (1)
 • Seuter

  Ik lees: “Dan kreeg ik de opdracht “ga maar boenen”, terwijl het schip in mijn ogen al schoon was.’”
  Bekend probleem, maar sommige bazen hebben de insteek dat er minstens van 8 tot 5 gewerkt moet worden, ook als er ten diepste niets te doen is. Dus maar weer boenen. Of ‘even een doekje over de motor halen’.
  Op coasters meegemaakt dat er bij slecht weer dagenlang niet aan dek gewerkt kon worden. Dus elke morgen zei de kap tegen de 2 of 3 Filipijnen: “Today you can clean de engineroom”. Tja, het lijkt me dat na 3 dagen met 2 of 3 man de engineroom wel eens een keertje clean is. Een (inmiddels) schipper vertelde dat ook uit zijn matrozen tijd. Als hij ging vragen wat hij moest doen, zei de schipper: Jij zíet je werk niet. Op den duur ging hij maar jerrycans water achterop met buitenboordwater vullen en voorop leeg gieten. De schipper blij: Zijn matroos werkte tenminste. Al was het letterlijk water naar zee dragen.
  Heel wat schippers zouden wat kunnen leren van omgaan met personeel. Gewoon accepteren dat er even niks te doen is, en dat wordt dan weer weggestreept tegen soms lange dagen/nachten.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook