Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Albertkanaal: Brug na brug opwaarderen

Deurne

Van de 62 bruggen over het Albertkanaal zijn er momenteel 32 op een doorvaarthoogte van minimaal 9,10 meter gebracht. Ook zijn 15 bruggen nog in uitvoering of aanbesteed, al dan niet volgens de formule van publiek-private samenwerking. Nog zeven andere bruggen worden rechtstreeks gefinancierd door de overheid via de Vlaamse Waterweg. Eind 2021 moet het hele programma ‘Albertkanaal Plus’ zijn afgerond.

1 / 1
De verhoging van de bruggen over het Albertkanaal naar 9,10 meter betekent een  belangrijke vooruitgang voor de containerbinnenvaart, die dan met drie lagen containers kan varen. Hier verlaat een koppelverband de sluis van Wijnegem. (Foto Herman Welter)

De verhoging van de bruggen over het Albertkanaal naar 9,10 meter betekent een belangrijke vooruitgang voor de containerbinnenvaart, die dan met drie lagen containers kan varen. Hier verlaat een koppelverband de sluis van Wijnegem. (Foto Herman Welter)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Lees ook