Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Water op Neckar en Rijn stijgt onverwacht snel

KARLSRUHE/MAINZ

Het water op de Neckar stijgt onverwacht snel. De Hochwasservorhersagezentrale Baden-Württemberg meldt dat door neerslag en dooiende sneeuw het peil van de Neckar en de zijrivieren in heel Baden-Württemberg sterk en snel stijgt.

1 / 1
Voor Maxau wordt voor dinsdagmorgen al een stand van 650 verwacht (zondagavond nog 500). (Bron: Hochwassermeldedienst RheinlandPfalz)

Voor Maxau wordt voor dinsdagmorgen al een stand van 650 verwacht (zondagavond nog 500). (Bron: Hochwassermeldedienst RheinlandPfalz)

Volgens de modelberekeningen gaat het om een stijging die slechts een keer in de twee tot vijf jaar voorkomt. Op verschillende plaatsen worden overstromingen van de oevers verwacht. Door de grote toevoer wordt maandag rond het middaguur op de beneden-Neckar tussen Besigheim en Heidelberg een golf hoog water voorzien. 

Ook de pegels op de Bovenrijn gaan de komende dagen snel stijgen. Voor Maxau wordt voor dinsdagmorgen al een stand van 650 verwacht (zondagavond nog 500). In Mannheim stijgt de pegel van 300 naar 550 op dinsdagmiddag. Ook verder de Rijn af wordt snel veel water verwacht. (BO)

Reacties

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Lees ook