Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Van Oord spuit haven Ramsgate op diepte

RAMSGATE

Baggeraar Van Oord is met het waterinjectieschip Jedsed begonnen de haven van Ramsgate op diepte te brengen.

Het is een van de maatregelen die de Britse regering heeft genomen om zich voor te bereiden op een ‘No deal Brexit’. In dat geval gaat de afhandeling door de douane langer duren, waardoor in Dover en Portsmouth ‘opstoppingen’ ontstaan. Om deze problemen het hoofd te bieden zijn ook al contracten afgesloten met enkele ferry-maatschappijen voor het inhuren van RoRo-capaciteit. Een van deze maatschappijen is Seaborne dat een dienst gaat onderhouden tussen Ramsgate en Oostende.
De haven van Ramsgate, sinds 1821 de enige ‘Royal Harbour’ van het Britse koninkrijk is echter lang niet op diepte voor de RoRo-schepen waarmee Seaborne de dienst wil gaan onderhouden. Die schepen heeft het in 2017 opgerichte bedrijf overigens nog niet, hetgeen tot veel kritiek leidde vanuit de oppositie in het Britse parlement.
Van Oord maakt met de Jetsed de dikke laag bagger in de haven los en spuit die bij hoog tij naar de ingang van de haven. Daar wordt de slib door het tij meegenomen. (WdN)

Reacties

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Lees ook