Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Afmeren Keulse Rheinauhaven mag weer onder voorwaarden

Keulen [update]

Het algemene afmeerverbod aan de kademuur in de Keulse Rheinauhaven is voorlopig en onder voorwaarden opgeheven. Havenbeheerder Häfen und Güterverkehr Köln (HGK) maakte eerder al bekend dat het verbod vanaf 1 oktober werd opgeheven, maar plaatste begin januari borden waarop wordt aangegeven wat de voorwaarden zijn waaronder mag worden vastgemaakt.

1 / 2
De borden met instructies worden geplaatst. (Foto HGK)

De borden met instructies worden geplaatst. (Foto HGK)

Walstroomgebruik is verplicht. In de Rheinauhaven staan nu tien walstroomkasten en voor gebruik kan online worden aangemeld bij www.rheinernergie.com/landstrom. Schippers ontvangen na aanmelding een e-mail met instructies.

Geladen schepen mogen niet breder zijn dan 9,50 meter en een maximale laadcapaciteit van 1.200 ton hebben. Er mogen geen lieren worden gebruikt bij het vastmaken en schepen mogen niet naast elkaar liggen. Lege schepen mogen in de Rheinauhaven altijd vastmaken.

Het gaat om een overgangsregeling tot in de Rheinauhaven de nodige maatregelen zijn genomen om de binnenvaart weer veilig te laten aanleggen. Het Wasser- und Schifffahrtsamt Keulen wil op termijn nieuwe dukdalven plaatsen met bijbehorende faciliteiten om aan land te gaan.  (MdV)

Reacties

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Lees ook