Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Ruim drie miljoen teu extra na baggeren Elbe

HAMBURG

Hamburg kan jaarlijks 3,2 miljoen teu meer overslaan als de Elbe is uitgebaggerd. Dat stelden senator Frank Hörch en burgemeester Peter Tschentscher van Hamburg 26 oktober tijdens een vaartocht met vertegenwoordigers van industrie, politiek en pers.

Volgend voorjaar wordt met het baggerwerk begonnen, medio 2021 moet het zijn afgerond. Er worden op 18 plaatsen tussen Cuxhaven en Altenwerder ondieptes weggebaggerd. Op het meest ondiepe deel, tussen Brunsbüttel en Glückstadt wordt de vaargeul ruim 2,42 meter dieper. De uitkomende bagger wordt op acht plaatsen in diepe delen van de Elbe gestort.

Het eerste deel van het werk bestaat uit de aanleg van een zeven kilometer lange en 385 meter brede ‘ontmoetingsstrook', waar tegemoetkomende grote containerschepen elkaar kunnen passeren. Momenteel geldt op een deel van de route eenrichtingsverkeer. Na het baggeren kunnen schepen met een diepgang van 14,50 meter onafhankelijk van het getij naar Hamburg varen. De kosten zijn begroot op 800 miljoen euro. (WdN)

Reacties

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Lees ook